Przy odłączonym EGR wydaje mi się że auto się lepiej zbiera chodź dzisiaj znowu było to samo tzn podczas zatrzymania złapał nota mimo że chwilę wcześniej wszystko było OK. Sprawdzę jeszcze jak wyglądają przekaźniki 109 i 103. Być może na 109 robią się zimne luty i napięcie zasilające na jego wyjściu nie jest takie jak powinno być... Zobaczymy dziś niestety padał deszcz i jakoś nie miałem ochoty grzebać przy aucie .
Druciarstwo Serwisu Łódź Szczecińska
Zwiń
X
-
Druciarstwo Serwisu Łódź Szczecińska
Witam
Podczas przeglądu regulacyjnego LPG przy 1000 km zgłaszałem również problem ze stukającym oparciem tylniej kanapy, problem z wbijaniem biegu 2 oraz dziwne zachowanie kontrolki poziomu gazu.
Na protokole z działań jakie serwisant wykonał miałem napisane: "wyregulowano zatrzask oparcia tylniej kanapy" poniżej zamieszczam zdjęcia z owej regulacji. Przepraszam za marną jakość ale zdjęcie robiłem telefonem komórkowym.
Po napadzie śmiechu kiedy to zobaczyłem, kiedy emocje już opadły przyszedł czas refleksji. W zasadzie żadna ze zgłaszanych przeze mnie usterek nie została właściwie usunięta. Czy warto w ogóle z czymkolwiek jeździć do ASO poza oczywistym przeglądem gwarancyjnym? Czy na przeglądy gwarancyjne / naprawy w ramach gwarancji mogę jeździć do dowolnego serwisu? Który serwis w Łodzi i okolicach polecacie?
Poniżej zdjęcia z "regulacji zawiasu"
:evil:Skoda Octavia Tour 1.6 BFQ+LPG
-
-
no wiesz , to jest akurat bardzo skuteczna metoda :szeroki_usmiech , choć wiadomo serwis powinien może jakoś to inaczej zrobić . drugą metodą jest lekkie podgięcie tego "zawiasu", wtedy nie było by tej taśmy. niestety czasami takie rozwiązania sa najlepsze bo najprostsze.
ja przestałem się dziwić jak zobaczyłem mechanika /oczywiście dalej mówimy o aso / który klocki hamulcowe przycierał w jakimś celu o trelinkę :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
milosz.k,
tak jest sens jazdy do aso,
pod warunkiem ze nie gadasz ze zwyklym pracownikiem tylko z kierownikiem sali,
i wierc im dziure o karte klienta (6% znizki) i targuj sie o wszystko i wszystko sprawdzaj, przywoz wlasne czesci,
aso to taki sam warsztat jak inny tylko ze ich mozesz pociagnac do odpowiedzialnosci prawnej w przeciwienstwie do pana jozka z garazu.
Komentarz
-
-
Maicroft, ale okręcić czarną taśmą izolacyjną to ja sobie sam umiem. Nie muszę zostawiać auta na 2h w serwisie. Mam ochotę podjechać i zapytać co zostało wyregulowane i skąd się wzięła ta "owijka" :evil: bo teraz żeby złożyć fotel to trzeba się z rączką naszarpać. A jak nie będą wiedzieli skąd się wzięła to przy nich to zdejmę i zgłoszę potrzebę ponownej naprawy...
A co z serwisem. Może ktoś podpowiedzieć dobry serwis w Łodzi bądź niedaleko.
kbjanek,
Kartę klienta to już dostałem na wejściu - taka srebrna chyba.
Czy to zawsze musi tak wyglądać że się klienta spuszcza na drzewo.
:evil:Skoda Octavia Tour 1.6 BFQ+LPG
Komentarz
-
-
Szczerze mówiąc to nie rozumiem o co Ci chodzi :roll:
Zgłaszałeś usterkę - stukające oparcie tylnej kanapy i ta została usunięta, co sam przyznajesz
Rozumiem że twoją frustrację powoduje sposób naprawy i to że Cię za nią "skasowali", ale :
primo - metoda skuteczna, choć może niezbyt estetyczna
secundo - skoro nie chciało Ci się grzebnąć w temacie na forum, zapłaciłeś za to że ktoś wiedział, co, gdzie i czym owinąć.
Nie obraź się, ale nauka po prostu kosztuje :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Cordi, nie ma problemu, nie zapłaciłem za to bo "naprawione" było w ramach gwarancji.
Pytasz co mnie irytuje, otóż owe druciarstwo.
Trudno to nazwać naprawą czy "regulacją".
W1Michał,
dzięki wezmę to pod uwagę. Daleko nie jest. Zimny jest też w Łodzi, ciekawe jaka jest jakość serwisu w Łodzi.Skoda Octavia Tour 1.6 BFQ+LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez milosz.kCordi, nie ma problemu, nie zapłaciłem za to bo "naprawione" było w ramach gwarancji.
Pytasz co mnie irytuje, otóż owe druciarstwo.
Trudno to nazwać naprawą czy "regulacją".
A to ,że po tygodniu czy miesiącu stukało by ci znowu to juz nieistotne-prawda. :roll:
Nie ważna jest dla ciebie skutecznośc tylko jak to określiłeś Druciarstwo
Komentarz
-
-
w sumie wyląda to ch...o ale z drugie strony jezeli nie da sie tego inaczej zrobic to powinni poinformować klienta o takim sposobie usunięcia usterki własnie po to aby klient nie dostał zawału serca jak to zobaczysuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
skaypik, Nie rozumiem twojego wywodu. Zdaję sobie sprawę że bez taśmy klejącej i opasek samozaciskowych niejedna fabryka by się rozsypała ale w moim odczuciu nie jest to fachowa "naprawa" czy "regulacja".
Zamieszczone przez skaypikNie ważna jest dla ciebie skutecznośc
piramida, trafisz w sedno.Skoda Octavia Tour 1.6 BFQ+LPG
Komentarz
-
-
milosz.k, ale jak zacznie stukać to już wiesz co zrobić
rozumiem że śmigasz świeżynką i taka "naprawa" drażni oko,ale czasami takie druciarstwo daje najlepsze rezultaty, z całą pewnością plastikowa obracająca się nakładka na tym zaczepie wyglądała by o niebo lepiej, ale widać Skoda na to nie wpadła. Zresztą to schodzący model i nie chce im się go już poprawiać.
Na pocieszenie dodam że nie tylko Skoda ma problemy z hałasującymi zaczepami oparcia tylnej kanapy
Komentarz
-
Komentarz